Mis visitas

domingo, 3 de junio de 2018

EXAMEN GEOGRAFÍA

Hola amigos....Aunque mis entradas siempre son en castellano, en esta hago una excepción debido a que aprovecho para repasar el examen de Geografía y éste es en valenciano.
La entrada de hoy consiste en siglas imprescindibles para el maestro/a, y unos pequeños comentarios sobre ellas:

PE/PEC: Projecte educatiu/projecte educatiu de centre.
És el documente estratègic marc per a la institució escolar, que ha de formalitzar i concretar les seves intencions i actuacions, dotant-la d'una identitat diferenciada i plantejant aquells valors i principis que assumeix aquesta comunitat. Així, és l'instrument clau que orienta la intervenció educativa del centre, el projecte de referència a l'hora de justificar i legitimar qualsevol actuació que a nivell individual o col.lectiu realitzen tant el professorat com els directius i demés membres de la comunitat escolar.

PC/PCC: Projecte curricular/projecte curricular de centre.
És el document que expressa com es desenvolupa el projecte educatiu de centre i el currículum normatiu a través de les matèries o assignatures del centre. Inclou el desplegament horari de cada matèria, els continguts que s'han d'impartir per curs i orientacions generals per a la programació didàctica per part dels docents. També explicita com es fa la coordinació entre les diferents àrees de coneixement  per evitar solapaments, la progressió del saber en l'alumnat i els diferents plans concrets de centre, com ara el pla lector, el projecte lingüístic, el pla intensiu de l'ús de les TIC o altres iniciatives singulars de millora.

PGA: Programació General Anual.
És el document institucional de planificació que garanteix el desenvolupament coordinat de totes les activitats educatives, el correcte exercici de les competències dels òrgans de govern i de coordinació, així com la participació de tots els sectors de la comunitat escolar en els objectius i activitats del centre.
És una anticipació escrita del que se va a fer, fruit de l'anàlisi de l'estat del centre i el seu rendiment i del que se considera que hauria de ser i d'aconseguir.
És un plan realista, no utòpic, parteix de la realitat escolar ben concebuda i avaluada en cursos anteriors.
Ha de comprometre a tots els membres de la comunitat educativa, a ser possible, delimitant les diferents responsabilitats de cada un dels membres...

PAD: Pla d'Atenció a la Diversitat.

És la concreció d'una sèrie de mesures destinades a donar resposta a les necessitats del nostre alumnat al llarg del seu procés d'ensenyament-aprenentatge.
...s'entén per alumnes amb necessitats educatives especials de suport educatiu aquells que requerisquen, en un periode de la seua escolarització o al llarg d'ella, determinats suports i atencions educatives específiques per patir discapacitats físiques, psíquiques o sensorials, per manifestar trastorns greus de conducta, o per estar en situacions socials o culturals desfavorides". "...el concepte de diversitat remet al fet que tots els alumnes tenen unes necessitats educatives pròpies i específiques per a accedir a les experiències d'aprenentatge, la satisfacció de les quals requereix una atenció pedagògica individualitzada. Aquesta atenció pot ser proporcionada, per a la majoria d'ells a través de les actuacions pedagògiques habituals en els centres escolars i en les aules. Tanmateix, de vegades les necessitats educatives d'alguns alumnes requereixen, per a ser satisfetes com cal, l'adopció d'actuacions de caràcter pedagògic, curricular i organitzatiu, així com altres sobre la utilització de recursos específics, que són distintes a les habituals.


PAT: Pla d'Acció Tutorial.

PLC: projecte lingüístic de centre
PNL: pla de normalitzación língüística.
PEPD: programa d'educació plurilingüe dinàmic

Coordinador TIC: Coordinador de les tecnologies de la informació i comunicació.

CRA: Centre rural agrupat
CAES: Centre d'actuació educativa singular
CEE: centre d'eduació especial

CEFIRE: centre de formació i recursos per al professorat
NIA: número d'identificació de l'alumnat

PT: pedagogia terapèutica
AL: audició i llenguatge





17. COCOPE: comissió de coordinació pedagògica
18. ACI: adaptació curricular individualitzada
19. ACIS: adaptació curricular individualitzada i significativa
20. ACNEE: alumnes amb necessitats educatives especials
21. ACNEAE: alumnes amb necessitats especials de recolzament educatiu
22. TDA: trastorn per dèficit d’atenció
23. TDA-H: trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat
24. TEL: trastorn específic del llenguatge
25. TEA: trastorn de l’espectre autista


No hay comentarios:

Publicar un comentario